Monday, October 18, 2010

pulang...

"rumah ku syurga ku"
kata2 ini mmg benar..... berada di rumah buatkan hati semakin tenang... tapi itu tak bermakna relax... balik jer rumah semalam.....terus tolong ibu ngan abah ade family gathering ngan sedare mare.... fuh.... penat layan adik2 yg comey2 tambah lagi mlm sblum tu just tido 3 jam jer... mau tak nyer.... best sangat gathering tuh.... mau tak nyer dapat jumpe nenek yg setengah tahun tak jmpe.. then makcik kat australia tu pon ade.... terbaik la.... gathering tu kiteorg wat BBQ pergh.... kambing.... braper kilo tah abis..... mmg sedap yum....... then mlm tuh.... abg lak tak gosok bju die pade hal die kene balik asrama awal2 pagi esok.... kene la tolong gosok (setelah ibu bunyi la senarnye..baru nak wat.. huhuhu) tido dalam kol 2 pagi.....

so ari ni...gi la kdai gmbar tok cuci gambr.. herm.... balik jer umah dah tengah hari.... ibu ngn abah ngntuk la pulak.... diorg tido la.... ble time kene anta adik2 gi sekolah diorg jadi pening nak bangun.... ape lagi kene drive diorg la pulak.... sorg2 bawak kete satu pengalaman yg len dr yg len...tp yang best... huhuhu.... pergh.......... best drive tapi balik je umah muke ibu muke risau huhuhu....

Saturday, October 16, 2010

hahaha

sabtu:
setelah bace memo dari majlis perwakilan kolej iman pon terus call ibu.... mane taknyer borang permohonan kolej dan kad aktiviti pelajar kene anta 19 okt 2010 berserta gamba passport......gamba lak tak der nak cuci gamba kat kedai kat kuala pilah ni lak payah sbb esok kedai tutup (kwsn yg mane amalkan sabtu cuti setengah hari ahad cuti)... permintaan tok borang2 ni diberitahu pada pada 13 hrbln ari 2... ari rabu... minggu yg penuh ngn test....huhu.... gelabah gile la time tuh...... call ibu tanye macam mner.... sbb nak balik esok.... tapi tak uruskan lagi borang tuh....
kelam kabut dan bertungkus lumus pk cam mner nak wat........ lepas bberape minit ibu call balik bagi tau 19 tu ari selasa....... yang dari tadi aku ingatkan ari isnin 19 tuh....... pergh....... tak pasal2 gelabah tak tentu hala..... hahahhaha

bahas or perbentangan????

malam jumaat iman di minta untuk mewakili kolej kediaman SM 3 untuk satu acara iaitu program 1 MalaySia.. org yang meminta ni kate ini adalah perbahasan hanya perlu sediakan point untuk membahaskannya..... pade hari ni pon daku pergi la LT (lecture theater) pergh wakil tok Sm3 hyalah 4 org yang tersenarai tapi yg datang wktu tu??? just iman sorg dapat tau jer kat sane tu bukan bahas tapi perbentangan berkonsepkan perbincangan dan ia adalah pertandingan... pergh.....

kene ade slide show atau ketas mahjong tuh.......... satui bende pon iman tak tau..... 10 minit lepas tu baru la 2 org lagi datang masing2 blur.... ngn laptop takder nye..... tak senang duk kiteorg call org sini sana..... last2 ade la dalam 6 org kami untuk bentangkan tajuk kami tu....

tajuk kiteorg tu "kesan globalisasi dan perkembangan ICT dalam kemajuan negara Malaysia" terbaik la tajuknye.... dengan kelam kabut..... kami berenam siapkan slide show... then bahagikan tugas..... kumpulan kelapan ialah kami melangkah ke depan org ramai ngn tangan sejuknye.... dan senyuman terpaksa... kite org bentang.... alhamdulillah selesai.... tapi x semudah tu....... ingat kan bala dah abis.... kiteorg diserangan ngn soalan yang mencabar dari group GLAM... setelah 10 minit bertekak lidah kami menutupkan ucapan kami dengan salam...

fuh lega... tapi menarik gle... pape pon.... GLaM sory klu jwpn kami tak jawab soklan korg keyh
thx to hafida, zuleyka, sarah, aida, n a'a.... it agreat pleasure working with all of you...

Friday, October 15, 2010

????FINAL????

bismillah

....alhamdulillah....
hanya tinggal 10 hari untuk final
malang tidak berbau banyak gak chpter tak dapat cover
geram.. hanya seminggu tok study week
cukupkah masa itu??
hari berganti hari mematah semangat tuk pulang ke rumah..
biarlah ku disini trus perjuangan ini

musuh yakni kawan terbaik kita kali ini :

agama
english
chemistry
physics
biology
mathematic

permulaan hidup baru

dok alam u ni len tau kadang2 kite rase jauh sangat..... jauh hati jauh dari nak blaja... rase gak ketinggalan bile tak dapat wat.... tapi iman insyallah akan terus bangkit dan berusaha menjadi pelajar yang baik dan akan mengkhabarkan kejayaan kepada ibu ngan abah... tu la azam iman... azam yang iman nak jadikan kenyataan... tak mahu lagi menjadi leka dan alpa.... tu lah hadiah dari kakak tok abah,,,,, serba salah nak bagi tau keputusan yang tak okay kat ibu abah... tak nak diorg risau kat iman.... insyallah keputusan dekan yang abah ngn ibu akan tengok nnt.... ameen...

dok kat u gak macam2 leh jadi.... ade satu tahap tu iman down sangat... serius lebih seminggu kowt hampir setiap hari nangis..... alhamdulillah dapat atasi... dengan bantuan rakan2 yang sangat baik hati yang sudi berkongsi suka duka.... mempunyai rakan seperti korang buatkan iman sedar iman kene hargai orang sekeliling.... dan sedar ape yang iman hilang digantikan yang lebih baik lagi...

rakan2 smkjr yang ku rindui terima kasih atas kesudian anda pada waktu itu:

mae young
ayu
ekin
maisarah
mimin
wani
isa
faez
umar
adhal
n amin

rakan2 UiTM N.9 terima kasih diatas bantuan anda

fatimah aka MA
humairah
fasha
fatin nadhirah aka D
hazirah
ika
wani mohamad
wana
n atin

dan kepada musfirah my dear, zae, n ecah thx to you too

P/S: i love all of you and thank you very much.... all of you are a treasure in my life

housemate

lame tak update blog....ini la housemate iman... sayang sangat kat diorg..... harap leh serumah ngan korang lagi.... huhu tapi klu ade rezeki dapat la kite serumah........ (dari kiri: ika ,me ,wana, atin, hazirah(tudung biru) dan wani). banyak yang kita dah lalui bersama.... walau tempoh 6 bulan ni kedengaran singkat.... kite meredah onak duri yang tajam kerap menjatuhkan kita tapi kita tetap bangun teruskan perjuangan ini... membimbing dan membantu rakan kadang kala kecundang dalam rencah kehidupan ini....

kita lah lima sahabat di sini...


mereka inilah peneman ku disini.... bersama kita meniti jalan ini di K.pilah ini, jauh diperantauan membuatkan kita semakin matang.... menimba ilmu kita bersama mencapai kecemerlangan...
insyallah jika tiada angin aral melintang, jika tiada yang berdengki merenggangkan perhubungan ini kita kekal bersama berkawan.. sehingga keakhirnya..
korang la sahabat terbaik... walau kite perangai len2 tapi tolak ansur same2 kite mmg terbaik.... insyallah dengan izin Allah kejayaan dapat kita peroleh... dekan milik kita... ameen....
telah kita buktikan bersama kita adalah sahabat sejati..... yakinlah kita mampu melakukannya... kita mampu peroleh kemengan untuk SEM ini..

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers