Monday, December 19, 2011

berubah

saya ingat awak dah berubah
tapi......
saya harap saya masih boleh terus bertahan untuk bersabar
Ya Allah tabahkan hati ini untuk terus bersabar

Sunday, December 11, 2011

perlu ker???

pelajar U slalu di rekruit masuk dalam mcm jenis bisnes
well... I tak minat so what
but recently I tertarik dengan Skor A
tapi bukan bisnes but sorg penceramah yang mengajak kawan aku masuk bidang bisnes nih
cite nye kawan aku ditipu oleh sorg kwn U sendiri
katenye nak ajak makan but dye bawak gi crmah tu pulak
bile d tanye by penceramah tu ade nak join atau tak
kwn aku kate
"tak kot buat mase skrg. lagi pon my parent tak bagi"
nak taw dye jawab ape
"hello adik dlu my parent pon tak bagi but u tgk I skrg berjaya je"

bengang gle hati nih dgr ayat dye
keredhaan ibubapa adalah redha Allah tau!!!
astaghfirullah....

dye ckp lagi
"u ade pakwe tak"
my fren said
"tak"
"tu sbb u tak de rupe n gaye jalan u nih sure tak dapat keje"

aku tak paham la
adakah jodoh dan rezeki itu terletak pada rupa dan gaya jalan
Semua datang dari Allah la weyh!!!

walau aku tak kene but my friend yang kene taw
HELLO MAK CIK N UR ANAK BUAH
nasihat TOK U ALL:
even u tue dari kami dan bertitle DR. didepan name u
it doesnt mean that u ade hak memalukan dan mengutuk org dan ibubapa mereka sebegitu rupa
walau u pandai but dengan perangai u skrg nih
nampak sangt u jauh dari teruk dari org yang tak berpendidikan tinggi macam u
at least kami ade gak sifat kemanusiaan, moral dan akhlak
sudah la berperangai org gilakan harta
harta tu tak kemana pon tak boleh masuk alam kubur pon
dengan izin ALLAH harta u semue skali boleh hilang sekelip mate je tau
kunfayakun

buat rakan2 yang lain buat la bisness ape pon
pastikan rezeki tu dari sumber yang halal
dan pastikan korg buat dengan jujur
bukan dengan trick or lie to people okeyh
salam

Tuesday, December 6, 2011

SUSHI


sedap sangat
hari tuh wani hime ajar aku makan
but this is second time aku makan
first ngn family
but aku tak la nikmati sangat makan ni time first time
may be sbb tak reti pilih time nih...
but the second time is different
aku enjoy gle makan
sedap sangat....
terliur aku bile ingat balik
hahhaha tak senonoh gle perangai hahahha
sabar iman u puasa kan...
sempena 9, 10,11 MUHARRAM
masyarakat ISLAM di SUNATkan berpuasa selama 2 hari
I pilih puasa tok puasa semalam n hari nih
u all pulak????
banyak pahala yang kite akan dapat taw!!!
so jgn lepaskan peluang keyh..
tinggal 3 jam n 30 minutes je lagi untuk waktu berbuka

bagi yang berpuasa selamat berbuka
and have a nice day keyh
wasalam

Friday, November 25, 2011

warna

hidup ni banyak warna-warninye kan? ade kale cerah ade gak kale gelap. somaga tabahnyer semue. lately aku sedih sangat. tak taw la nape but aku mmg sedih.. may be sbb fikirkan banyak bende kot... kawan, teman, siblings, studies, persatuan and my new life. sedih kot... ade orang menjauhkan diri ade jugak yang dipaksa jauhkan diri.. jadi pada saat ni hidup aku penuh dengan kale gelap... muram jer... macam langit....mengharapkan sinar cahaya akan menyelubungi diri dalam masa terdekat. ameen

Tuesday, November 22, 2011

BOLA

MALAYSIA VS INDONESIA
HARIMAU VS GARUDA
NYATA VS MITOS

yes i'm watch it
believe it or not
semangat berkobar2 taw!!!
walau tak suke tgk bola but tgk gak bg skongan tok team malaysia.
tahniah malaysia menjuarai bola dalam Sukan SEA
gold medal tuh!!!!
proud of u malaysia's soccer team.

4th semester

sedih sngat semester nih kami semue yg satu rumah dlu dah berpecah. tapi plg iman sedih.. iman sorg2 jer dok rumah baru... and others ade teman jugak. macam wani, wana n shira serumah then zira n ika serumah.... aku??? sorg2 dengan org baru yang aku kenal tambah sedih lagi aku sorg2 jer Dip Sains... wa!!!!! sedih gle. gi kelas pulak 2 guys amik FT (fast track) sedih weyh tinggal 2 jer lagi yang kami rpat.... korg 2 jgn pindah taw..... sape yang nak cooldown kan kami time kami tgh marah klu bukan korg :(

aku terseksa jiwa raga skrg nih. dengan sorg tak balas pon msg. then sunyi tak berteman

Wednesday, November 16, 2011

Al Hajj

Ya Allah ble la dpt ku jejak tanah haram mu ini
stakat ni ku hanya mampu mengambil dan menghantar saudara2 ke tanah mu itu
sebak didada melihat mereka
bertapa bertuahnya mereka mendapat pluang ini
ku cemburu.

Sunday, November 13, 2011

solat hajat perdana SMT Sepang

penuhi hasrat adinda
bersama ibu menunai solat hajat berjemaah disekolahnya
abis usai solat maghrib disambung bacaan yasin
slasai bacaan mendengar amanat Pengetua dan YDP PIBG
kembali mengadap Illahi pada waktu isha'
setelah itu solat hajat didirikan bersama para jemaah
para guru ibubapa bersama para pelajar
menjadi makmum ustaz asri
tangan menadah memohon hajat memohon keinginan
pohon restu pada guru2 dan ibubapa agenda seterusnya
air mata disapu laju
esakkan perlahan kedengaran
sebak didada ditahan sebaik mungkin
pelukan mesra memberi semangat
meletakkan bebanan pulang dengan kejayaan
semua kembali ke katil dengan bengkak dimata
mata semakin berat dan melabuhkan tirai kelopaknya
sekian

Thursday, November 10, 2011

tagged by wani hime

sekali lagi saya di tag
kali ni dari cik wani saya
here her questions
1. pilih 1 ahli SG yang paling anda sayang..
-wani,mai,mean,iman,ayu,jun

semue saya sayang wani.... tiada lebih tiada kurang.... love u all so much huhuhu

2. selalu berangan tak? tentang apa ek?
berangan ade baby.... mesti comey gle (calon suami pon tak der lagi... terukkan hehehe)

3. pilih satu bagi setiap huruf roman. MUST CHOOSE ONE!

i. colour: pink, purple, yellow, blue, green, red, black

ii. pet: kucing, rabbit, hamster, sugarglider, ikan

iii. relax: sungai, pantai, shopping mall, bilik sendiri, mana2 je janji alone

iv. online: facebook, twitter, blogger, yahoomail, skype

v. game: congkak, batu seremban, tingting, guli, gasing, galah panjang

4. one word that suit me..
wani seorang yang manja

5. do you like me? why? 20 words or more <--- cam soalan exam x?
susah soalan nih..... hahhaha just kidding senang jer.... mesti la org suke....kan saya sayang awak....awak kawan yang baik... sudi bersusah senang bersama... pendengar yang baik... yang paling penting awak jadio diri awak... :)

6. sifat yang paling anda tak suka yang ada pada saya..SATU CUKUP!
sifat moody awak...... sometimes takut nak tegur..... huhuhu

7. kita ada 24 hour.. selain tidur, apa yang anda selalu buat?
online dan cari orang nak borak

8. masa anda baca soalan ni..siapa yang anda paling rindu..
ALLAH tau bila kita tipu..jd jgn tipu..
housemate saya huhuhu

9. blog saya ok x? biasalah.. orang buta IT..
ok sangat3 lagi ok dari saya. saya lagi buta IT

10. saya sayang awak sangat-sangat.. sudi tak jadi kawan saya sampai maut yang memisahkan kita? sudi tak maafkan saya kerana saya manusia yang berdosa..?
boleh sgt3.... selagi awak sudi jdi kawan saya dan maafkan diri saya... begitu juga saya akan lakukan pada awak wani..... :)

thanks wani hopefully
awak dan saya stay friends forever
:)

tiada khabar

jawapan telah ku beri
hanya menanti jawapan darinya
sejak dari pesanan ringkas yang lalu
tiada khabar kedengaran
maafkan diri ini
ku cuma mahukan yang terbaik
dan lalui jalan yang sebenar
:)

Wednesday, November 9, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah semester tiga kali ini dekan masih sudi menemani diri.jauh disudut hati sedih masih menerjah diri. prestasi menurunkan semangat. namun syukur semangat dari yang lain membangunkan pemikiran optimis. Ya Allah... Syukur pada Mu.... Semoga semester depan dekan masih disisiku dan rakan2 seperjuanganku.

Thursday, November 3, 2011

outing


kerap kali keluar bersama cuti kali ini
terutama ayu (yg plg tggi tuh)
juga bersama rakan2 lelaki yang lain
thanks alot guys
i enjoy it so much

Wednesday, November 2, 2011

Di Tag

saya di tag by belove sister shahirah
so here her question n my answers:

1. What do u think bout busy body people ? : annoying but sometimes i'm one of them hehhehe
2. Do u have any gifts that is very special to u ? : yes i am. it my teddy bear & my watch..... dont touch them okayh... :)
3. How much do u love him/her ? : undefine. dont know yet. a lot for now
4. What do u do if your best friend betray u ? : crying n try to be realistic
5. What is the most happiest memory u have in your life ? : erm there is a lot.... one of them are when my first sem's result came out.. i got dean and my mom cry for that.... its very touching n a treasure for me :)
6. Cats or Rabbits ? : definitely rabbit i hate cat (i think its more like i'm afraid toward cats but kitten is ok)
7. Weird thing that u ever did ? : herm....pakai baju tido gi kantin uni hahhaha
8. honestly, do you like justin bieber ? : so-so hahahha tak la suke sgt.....
9. what will u do if someone block u in fb ? : let them be... buat ape nak terhegeh2 klu orag tak maw kite hahhahah ayat tak bleh bla
10. are u a stalker ? : YES but only if i have time hahahha
11. person who influence / motivate u a lot ? : my family and him. ehem2...

Monday, October 31, 2011

keliru dengan hati ini
hati menginginkannya
jiwa takut hadapinya
akal menolak
emosi merinduinya

awak terima kasih sebab jujur
jelaskan perkara sebenar
permintaan awak tu saya faham
jujur awak istimewa dalam hidup saya
tapi saya takut perkara berulang kembali
mungkin saya tak ready lagi
takut nak bagi komitmen
saya risau dengan diri saya sekarang nih
risau awak tak boleh terima attitude saya
well
saya mengaku saya suka fikir semua masalah adalah masalah besar
disebabkan perangai saya nih
saya tak boleh bagi perhatian katbanyak bende
satu benda dalam satu masa
macam awak cakap hari tu
awak tak faham kesibukan saya
heheh
alasan yang saya bagi hari tu hanya satu yang besar
jadi
bagi saya masa secukupnya
untuk fikirkan jawapannya
please

Saturday, October 22, 2011

everything

aku overhelming skrg nih
semue aku rse
sedih
marah
terharu
gembira
everything
huh
aku tak tau la...
i guest
ni semue gara2 cuti
dan tak tau nak buat ape
ok tu je la

Tuesday, October 11, 2011

Sunday, October 9, 2011

love them


from left: wana, wani, ika, zack, me and hazirah
bottom: shera

i love them so much
wish we can stay together next sem my dears
love this moment...
best picha eva...


Saturday, October 1, 2011

birthday


pada tanggal 18 sept... ari jadi junior kami shera... hehhe for the first time buat surprise kat org... penat gak taw.... well everything turn out welll.... such a relieve.... mesti pelik kan... kek ni name kite org semue ade... ni sbb kami tak penah sambut birthday kat cni.. so name semue ade baru adil kan.... heheh got to go now nnt ble2 klu free i post gamba kami on that day... ok daaa

Wednesday, September 7, 2011

FINAL!!!!


good luck to all
aja aja fighting!!!!!
gambate!!!!!!!

Monday, September 5, 2011

tak sanggup

urm dah slamat pulang ke kolej
ALHAMDULILLAH
kenape semangat ni masih di rumah???
can anybody help me please~
huh
malas saya berganda2
bebanan didada semakin berat
mintak tolong sangat
jangan tambah beban lagi
tak termampu rasenye

tapi pape pon perjuangan masih perlu di teruskan
nasihat kakak sabihah tak dilupakan
belaiannya menenangkan hati yang gelisah
kata2 hanya
la yukalifullah hunafsan illa u'sa'ha
thx kak
semangat akan dipulihkan
INSYALLAH
haik!!!
(tabik hormat)
aja aja fighting!!!


Friday, September 2, 2011

Aidilfitri 2011

raye tahun ni sangat best
beraya di terengganu
na na na ganu kite
seronok gitu....
well mostly semua kazen blah ayah dapat jumpe 
di pagi hari raye pertama
kecuali yang jauh di perantauan
 mmg tak jumpe langsung
ehehhe
kesian kat diorg (diorg kat australia)
raye kedua kita baru diorg raye
means that diorg raye lewat sehari la
hehheh 

well before that
i benci sangat mercun
satu bahaya 
another one i TAKUT
benci gla bunyi kuat2 nih
maw tak nyer sakit jantung aku dibuatnya
huh

raye pertame for sure la bngun awal kan...
pakaian pon pakai buruk dlu awal2 pagi
nak tolong kemas2 ape yang patut 
hehheh (buat ke)
then nak time gi solat raye baru tukar baju raye
sblum gi tu adik sedare tanye kakak kenape tak pakai baju raye
kakak ni pon jawabla
nnt balik nnt adik tgk la
balik jer  dye punye la buat tekejut
hahahhha 
die kate cantik
(kite terime jer pujian org nih)
bahagie
kami kazen2 bergamba sakan
hahahhah seyes lawak gle gamba2
malam pulak kami gi water front kuala terengganu
ade la sikit macam i-city
hahhaha
tapi balik awal takut sesak org nk sambung merdeka
well raye kedue
takde yang special
just malamnyer kami buat yasin&tahlil n BBQ
then main bunge api n buat bentuk MERDEKA
biase la kan 31st august is our Independence day
we must done something rite

akhir kata
 saye sangat seronok dengan raye kali nih
happy eid to all muslim
semoga kita bertemu kembali bulan Ramadhan
akan ku rindui dirimu

Friday, August 26, 2011

harap paham

awak disana
maafkan saya
bukan sekarang waktunya
mengharapkan tiada salah faham berlaku antara kita

kini
hati ku kosong
tiada lagi sayang dan rindu untuk mu
mata hati ku mencari
hati yang mampu menjaga hati ini
mampu melindungi diri ini
menyambut diri ini pabila rebah
menjadi sapu tangan tika air mata bergelinangan dipipi
memberikan kasih sayang nya hanya untuk ku
mendengar dengan setia celotehku
sabar melayan segala karenahku


dulu hati ini kau miliki
kini tidak lagi
benar ku katakan
ku percayai dirimu
tapi tak seperti dulu
selama ini apakah kepercayaan ku ini dijaga
sedang aku setia
kau mencari lain
apakah wajar diri mampu terus percayakan diri mu
segala tentang mu bukan lah satu penipuan
tapi bukan segala tentang dirimu benar
ku sedar diriku banyak kekurangan
banyak melakukan kesalahan
maafkan khilaf diri ni
maafkan diri

ku hanya menunggu ketentuan Illahi
andai kau tertulis untuk ku
maka jodoh lah
jika tidak ku doakan dirimu dimiliki seseorang yang lebih baik
ameen
wslam

Thursday, August 25, 2011

Air Mata

seminggu hati ditekan
berminggu kepala dibebankan
hilang sebentar bebanan dibahu
diri terasa ringan
mata mengalir air mata
air mata kepenatan
air mata kecewa dan pilu

kecewa dengan mu
kecewa dengan mereka
pilu memikirkan
perbuatan percakapan mereka
kata-kata yang menyakitkan

akhirnya diri ini rebah ke dalam kemelut diri
mencari kekuatan yang hilang entah ke mana
rindu yang terbeban menunggu ribuan saat
pulang ke syuga dunia



Wednesday, August 24, 2011

sabar???


minggu ni sangat mencabar kesabaran
perangai org kite tak leh control an
nak buat macam mner
yang saya plik sangat nih
org lain boleh nampak realistik keputusan kami
knapa die tak???
for me
nak buat ape2 keputusan untuk satu kumpulan
kene tanye pendapat diorg
(lelebih klu libatkan banyak pihak)
&
dptkan keputusan majoriti
then
final decision everyone have to respect
itu pendapat saya
tapi tak tau la pulak awak??
rasenye tak perlu awak nak marah2 kot
lagi pon kami perlu belajar banyak dalam bidang nih
maklumlah kami kan baru lagi
klu salah keputusan kami
kami akan blaja dari kesilapan
InsyaAllah.



Monday, August 15, 2011

Oh NoooooOO!!!

seyes ker????
wo!!!!!
sgt tak sangka
aigO0!!!!
macam mner nih???
stop it iman org tak paham ok......
hari ni aku n others (mt scisis)
jumpe JPP abg Hisham
then
we all realize that we need to do alot in our organization
fuhhhhh
mmg terbaik la....
then we learn other things
ok la....
we need experiences n learn some more
am i rite????
okay guys lepas nih kite akan cooperate
hopefully semua bekerjasama okay
hope for the best.

DIA


dia nih pelik la
aiseyh
slalu datang jumpe aku
but at the end semua yang dia hajat nak buat macam tak terlaksana je
(macam la tau ape hajat die)
aigoo!!!
(=.=")
tak paham
tambah pulak aku nih akan terdiam banyak ble lme tak jumpe
mmg last2 die sorg je la merepek
hahahha
sorry la tak reti pulak nak bg respon
sampai junior pon tegor asal akk mcm patung jer???
hahhahah
sorry sgt
jge aw penanda buku n _ _ _ _ _ _ tuh
ilangkan bende2 tuh org mmg akan terkilan
seyes nih!!!


tak sabar tunggu esok
heheh
hope something good happen

Friday, August 12, 2011

vice president!!!!!!

wo!!!!! stop..!!!!
fine....
take a deep breath......
huu..........
ok on last thursday....
i've been chosen for vice president in SCISIS
wo!!!!
i'm shocked
erm.... i'm in worry
am i good enough to do this....?
with big hopes
i gonna do well insyallah....
everybody please guide me keyh...
i'm not perfect so help me once in a while.

Sunday, August 7, 2011

ramadhan


bulan barakah kembali menyapa
apa khabar semua
bagaimana dengan amalan ibadah mu
pertingkatkanlah amalanmu
berebutlah dapatkan pahala
pahala ibarat hujan lebat menghujani bulan ini
hanya menunggu kita menadah mengumpul pahala bergunung
tepuk dada tanya selera
ayuh lah semua raikan bulan mulia ini
hiburkan diri berbuat kebaikan
wsalam

Saturday, August 6, 2011

SCISIS DINNER


yea very da excited......
this time it will be scisis's dinner...

ajk bertungkus lumus selama sebulan menyikan majlis
seminggu terakhir kerja yang ada terasa sangat meletihkan
bulatan hitam mata semakin menyerlah
jerawat makin galak menyerlahkan diri
saat akhir kami berkerja menyiapkan majlis
emosi kurang dikawal
kerja menimbun sekelip mata.

maka majlis yang dinanti mula menjelma
bertemakan merah hitam putih
semua asyik menyerlahkan kecantikan diri
kerja selama ini nampak berbaloi
makan mewah memenuhi ruangan perut
tamat majlis semua berpuas hati

Tuesday, July 26, 2011

Isi Hati Mungkin

saya sayang mereka. mereka adalah sahabat2 yang sangat baik. bersama hadapi susah senang bersama mengikut arus kehidupan. rasa hati yang tak mampu diluahkan. itulah saya. tapi saya risau denagn hati kerna ia pandai membuaikan perasaan yang tak mampu membuatkan aku semakin keliru denagn kehidupan. mujur seorang sahabat saya ni nasihatkan. nasihat dia "pastikan adakah kata2 hati awak tu samada kata2 naluri suci atau kata2 nafsu yang memanipulasikan kejahatan kelihan seperti suatu kebaikan." lebih kurang macam tu la die ckp. trima kasih awak. herm. hati tolak yang haram jauh please saya tak nak ke arah jalan gelap tu!!!
buat semua saya sedar saya bukan la seorang yang sabar. amarah dihati kadang kala dilepaskan tanpa pedulikan yang lain. maafkan saya. saya sedar cuma sekarang nih saya sangat tidak mampu untuk cakap berlapik.. menyebabkan saya hanya boleh berkata sejujurnya selaras dengan kata2 hati saya. tolong maafkan saya.

Friday, July 22, 2011

Bayi kecil







melihat mereka kita menjadi tenang. bebanan di dada turut berkurangan. mengapa kita berasa begini? mungkin kernna mereka suci dari segala dosa. sesuci kain putih mencuba menjernihkan hati kita yang kelam. memberi seddikit cahaya kepada mereka yang dalam kegelapan. mungkinlah.
aku tenang melayan si kecil. tiada yang lebih baik dari melihat tawa mereka, melihat mereka tenang dalam tidur. mereka mereka tanpa dalam kerisauan. aku jauh tenggelam dari dunia yang menyakitkan bila melihat dan melayan mereka.

Tuesday, July 19, 2011

Dean's Dinner



























salam semua,


rase seronok sangat first time gi majlis dinner mcm nih... unfortunately buat kat laman luas uitm jer.... bukannye hotel... but it still ok kan..... serius rase seronok.....

p/s : (gamba kanan: dengan housemate , gamba kiri : dengan classmate)
insyallah ade rezeki kite gi lagi same2 keyh.....


wassalam.

Monday, July 18, 2011

mid sem

cuti mid sem nih.... tugas saya banyak salah satu ialah.... sorting my heart..............

Sunday, June 26, 2011

wow. unexpected.

since this third semester, i have no time at all..... third week i already have quizzes.. not one but two. huh my calculus two only have one chapter left. pergh.... on this 5th weeks i have alot of works need to do. we are forced to enter IID. well luckily i had done before so it becoming easier than the first time but still a lot of work to do.. i have to submit my assignments on this Friday. n next week i have 2 tests and presentation. math and physics. it makes me exhausted. herm i will take it slow... and done it step by step...aja aja fighting!!!! insyallah


p/s: i love Korean song

bersabarlah....

wahai sahabat... mungkin kita diberi dugaan untuk sesuatu hikmah... dengannya dugaan itu kita menjadi lebih kuat. tabah dan lebih menginagtinya. ku sadar ku tidak mampu katakan apa2 selain bersabarlah dan kuatkanlah diri. jika tidak masa depan kita turut terancam.... bersabarlah kerna dugaan itu menunjukkan Allah sayang pada kita. dan mahu kita mendekatkan diri kita kepada Nya.

Wednesday, June 1, 2011

SEM 3

salam kepada semua. sebelum iman meneruskan bicara marilah kita sedekahkan alfatihah kepada mangsa2 tanah runtuh di batu 14, hulu langat, selangor. semoga mereka ditempatkan di kalangan org yang beriman.

alhamdulillah. iman selamat masuk sem 3. iman harapkan sem ni lebih baik dari sem lepas. ameen. diawal sem nih banyak gak dugaan yang iman alami. banyaknya timbul berkenaan rumah sewa iman yang akhirnya iman tinggal di dalam kolej. thanks alot to auntie zira, uncle syamsul and adik ain tolong angkat barang iman n zira dari umah sewa ke kolej. heheh. nampak gayenye tak berdikari lagi lah. hahah. well manja la kate kan (eh manje ker?).

dok kolej nih iman masih dapat roomate n housemate yang sama, zira, wani,ika, wana n atin. but kami terima ahli rumah baru, seorang adik, syahirah. panggil syira jer. alhamdulillah. but akk mira kesayangan iman tak dok sekali tapi die dok umah sebelah iman je. heheh.mari bersama mencipta kenangan di rumah baru no 25. yeah!!!!

skrg hidup iman lebih happy. i sedar iman ade ramai org yang iman sayang dan ramai jugak yang sayang iman (perasan jer). kakak sayang ibu n abah sangat3!!!!! muah!!! xoxo =)

Sunday, May 29, 2011

MOKARA

pengalaman terbaik sepanjang hidup aq adalah bersama mereka. hanya seminggu berkenalan aku mula menyayangi mereka. kami menjadi rapat ibarat sahabat lama atau lebih mesra adik beradik. dengan ahli seramai 34 org termasuk aku. kami mula berkenal pada 16 mei melalui satu program modal insan anjuran YBR. well i gain so much experiences. spontan public speaking. acting. singing and etc.
group aku 3 ABDUL sempena filem tan sri P.Ramlee. melalui group ni kami berganding bahu menambah keseronokan dalam hari2 yang meletih. kami berlakon bersama. mereka tari lagu tema kami. kami jua mereka bersatu dalam task- task yang diberi pada kami. well i should tell who in my group right? my group members are:
nazmi
irshad
izat

wanie
kak kinah
farah ain
emi
syaza

if there is any program that bring us back together i definitely will join for sure. I already miss them. I really hope we will meet soon. for me these memories are priceless. wasalam. =)

Thursday, May 26, 2011

RESULT sem 2

pg2 jer bangun aku sekali lagi dikecewakan. internet masih tak berfungsi. kecewa tidak dapat keluar dengan sahabat masih lagi berbaki. seawal 9 pg sahabat2 lain mula bertanya tentang keputusanku. dengan hampa aku membalas "sorry tak taw lagi keputusan. internet out la" hehe. setelah siap makanan untuk lunch ibu tanye 'kakak nak naik atas ke? kite gi cc cek result kakak" dgn penuh berharap kami bertolak. sepanjang perjalanan tak dapat ku gambarkan bertapa gemuruh dan hilang semangat untuk cek bende alah tuh bila teringt sewaktu menjawab soklan paper 2 tuh. kesejukan menerjah jari jemariku. skali klik. ALHAMDULILLAH misi tercapai. walaupun sukar tok dipercayai. pelukkan erat dan ucapan tahniah dari ibu dari sebelahku menyedarkan aku dalam realiti bukannya mimpi. lebih menggebirakan rakan2 serumah wani ika dan zira turut cemerlang. tak lupa jua kazen ku musfirah. apatah lagi sahabat2 ma, maira, dee n fasha. tahniah untuk semua.
lebih menggembirakan subjek kritikal ku agama dan fizik untuk sem ni aku dapat A-. walaupun hanya A- aku tetap gembira kerna tidak sesekali menyangka. syukur kepada Allah.

Thursday, May 5, 2011

CHOCOLATE


Balik je sem ni ibu cite kakak spupu iman ajar dier wat coklat............"ala kakak senang jer wat coklat tu rupenyer... kakak sure leh wat" kata2nya mmg bermaksud besar hahahha paham sangat.. jd first time aku wat ngn penuh teruja disamping hazirah pon ade kat umah ape lagi kami berempat, iman, hazirah, ibu, dan tok( kebetulan die ade dier un nak join wat same) bertungkus lumus siapkan coklat kami nih..... pada hari yang sama pon abis la coklat2 tuh..... hahhaha rakus gile la......macam tak penah makan semue org......
Macam biase la mesti la ade permintaan buat kali kedue.... this time i made it myself without any assistant..... macam biase la tentu la success hahah (bangge diri lak teruk btul)... unfortunately kali ni iamn dapat effect kat iman.... iman tak lalu makan coklat.... rugi gle rase tak leh nak makan coklat dah..... loya kot tekak pk bnde nih........... sampai macam tuh skali..... tuh la org ckap tukang masak mmg slalu kurang makan makanan sendiri hehhehe....... tapi tak per la family iman leh makan ngn puas.....
Oh! lupe pulak nak cakap, iman buat 2 layer taw coklat tuh.... milk chocolate n dark chocolate with filling almond of raisin and almond. sedapkan?? yumm...!!

Tuesday, May 3, 2011

love korean musics and drama


ok lah tak maw sedih2.... happy pulak....
balik dari uitm kali ni aku jd fan of korean dramas n musics n their artists.... lawak gak memikir diri ni... sem lepas tak habis2 ngn hindustan but this sem lak tukar korea lak... hopefully tak minat lak kat indonesia huhu this sem jer brape cite drama diorg iman ikot taw...
contohnye
  1. you are beautiful
  2. personal taste
  3. briliant legacy
  4. my girlfriend is gomino
  5. secret garden
  6. sassy girl n
  7. my girl
banyak kan....kire bnyak gak la nih hehehhe
herm n this is group artist Korean yang iman suke....
tapi korg kene tau iman suke diorg sbb banyak lagu diorg best bukan sbb hensem semate2 tau hahhahaha herm.... tapi tak semue lagu diorg iman suke..... tapi sedih lar.... super junior divide into 2 group super junior t and super junior h..... between 2pm and 2am i like 2pm more than the another lebih rancak..... girl generations.... lagu diorg banyak lagu cute la... slain diorg cantik yang menjelaskan serius suare diorg agak sedap.......
AN Jell (from you are beautiful)


girls generation

shinee



2pm n 2am


dbsk

super junior


CN Blue
and the last is FT Island

Friday, March 18, 2011

L E A R N I NG

learning proses is the best.... even it makes us tired stress out but it is worth it... herm as u know my course major in science. biologi physics and chemistry as addition calculus.. really drive me crazy...
know what i love the most in laboratory....research and discover something new to me, makes me excited n overwhelming . as always u know after we done the experiment we must give our laboratory report to our lecturer. herm.... and that is i hate the most.....
Add Imagestandardized secondary solution and makes dilution of acid



in biologi laboratory learn about structure of dentition of omnivore canivore and herbivore

banyak lagi lab report tak siap
huhuhu

Friday, March 11, 2011

REVOFIESTA


julung kalinya UiTM Negeri Sembilan
adakan Revofieta
best sangat tapi sure la penat...
lebih2 lg y jd ajk...
luckly i just ajk tok spelling bee....
walau i ni kurang aktif but i masuk gak fews games...
games yang plng besar explorace and sukaneka..
penyertaan 4 both games r limited....
hahha
keyh first nak cite pasal explorace

gamba time explorace
excited dapat gamba ngn ydp mpp abg azam...

explorace kali ni mmg sangat mencabar....
berlari dari ujung UiTM pilah ke pangkal UiTM pilah tuh
serius penat but fun....
lg un kami yang masuk bukan pk nak menang pon pk nak enjoy jer
as i said before (ade ke??? entah la) this explorace are combination of
amazing race
fear factor
survival
hahhaha
masuk utan makan telur yang before that makan peria yuks....
nasib baik guys gentle men...
kami yang perempuan tak makan pon yang pelik
just makn raw kacang panjang yang banyak hahha
a moment i was enjoyed the most while i in the jungle...
best taw...

sukaneka

sukaneka ni libatkan 9 org student ang 1 lecturer...
herm...
ade dalam 10 games...
pas gelang getah pakai straw la...
pas belon air...
boling kelapa
baling selipar kat tin...
cari gula dalam tepung ...
n tak ingat dah hahah
keyh
baling selipar mmg lawak...
semue tak kene sampai la D baling kene...
hahaha
guys semue rase tercabar...
lawak gle lar...
hahah
paling seronok lepas games pas belon air n cari gula dalam tepung...
akan ade pesta serang orang...
baling campak simbah... segala bende lah...
putih2 n bash baju masing2

gama ni accually after i attend fashion show...
hahha
sronok....
macam2 pesen diorg pakai...
tapi diorg tak pakai pon kat kelas...
on runaway jer baju2 tuh....
ade yang sedap mate ditengok adew gak yang tak
lumrah la kan....
tapi i la yang lawak nyer
org len yang masuk pertandingan
i yang bersiap lebih...
hahah
ala i tak cantik pon...
so tak der org pandang pon kan....
hahhah
nampak sanagt.......
pakai jubah itam n selendang pashmina jer....
hahhaha
ala sekali sekale....
bukan selalukan...
huhuh~~

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers