Friday, November 25, 2011

warna

hidup ni banyak warna-warninye kan? ade kale cerah ade gak kale gelap. somaga tabahnyer semue. lately aku sedih sangat. tak taw la nape but aku mmg sedih.. may be sbb fikirkan banyak bende kot... kawan, teman, siblings, studies, persatuan and my new life. sedih kot... ade orang menjauhkan diri ade jugak yang dipaksa jauhkan diri.. jadi pada saat ni hidup aku penuh dengan kale gelap... muram jer... macam langit....mengharapkan sinar cahaya akan menyelubungi diri dalam masa terdekat. ameen

Tuesday, November 22, 2011

BOLA

MALAYSIA VS INDONESIA
HARIMAU VS GARUDA
NYATA VS MITOS

yes i'm watch it
believe it or not
semangat berkobar2 taw!!!
walau tak suke tgk bola but tgk gak bg skongan tok team malaysia.
tahniah malaysia menjuarai bola dalam Sukan SEA
gold medal tuh!!!!
proud of u malaysia's soccer team.

4th semester

sedih sngat semester nih kami semue yg satu rumah dlu dah berpecah. tapi plg iman sedih.. iman sorg2 jer dok rumah baru... and others ade teman jugak. macam wani, wana n shira serumah then zira n ika serumah.... aku??? sorg2 dengan org baru yang aku kenal tambah sedih lagi aku sorg2 jer Dip Sains... wa!!!!! sedih gle. gi kelas pulak 2 guys amik FT (fast track) sedih weyh tinggal 2 jer lagi yang kami rpat.... korg 2 jgn pindah taw..... sape yang nak cooldown kan kami time kami tgh marah klu bukan korg :(

aku terseksa jiwa raga skrg nih. dengan sorg tak balas pon msg. then sunyi tak berteman

Wednesday, November 16, 2011

Al Hajj

Ya Allah ble la dpt ku jejak tanah haram mu ini
stakat ni ku hanya mampu mengambil dan menghantar saudara2 ke tanah mu itu
sebak didada melihat mereka
bertapa bertuahnya mereka mendapat pluang ini
ku cemburu.

Sunday, November 13, 2011

solat hajat perdana SMT Sepang

penuhi hasrat adinda
bersama ibu menunai solat hajat berjemaah disekolahnya
abis usai solat maghrib disambung bacaan yasin
slasai bacaan mendengar amanat Pengetua dan YDP PIBG
kembali mengadap Illahi pada waktu isha'
setelah itu solat hajat didirikan bersama para jemaah
para guru ibubapa bersama para pelajar
menjadi makmum ustaz asri
tangan menadah memohon hajat memohon keinginan
pohon restu pada guru2 dan ibubapa agenda seterusnya
air mata disapu laju
esakkan perlahan kedengaran
sebak didada ditahan sebaik mungkin
pelukan mesra memberi semangat
meletakkan bebanan pulang dengan kejayaan
semua kembali ke katil dengan bengkak dimata
mata semakin berat dan melabuhkan tirai kelopaknya
sekian

Thursday, November 10, 2011

tagged by wani hime

sekali lagi saya di tag
kali ni dari cik wani saya
here her questions
1. pilih 1 ahli SG yang paling anda sayang..
-wani,mai,mean,iman,ayu,jun

semue saya sayang wani.... tiada lebih tiada kurang.... love u all so much huhuhu

2. selalu berangan tak? tentang apa ek?
berangan ade baby.... mesti comey gle (calon suami pon tak der lagi... terukkan hehehe)

3. pilih satu bagi setiap huruf roman. MUST CHOOSE ONE!

i. colour: pink, purple, yellow, blue, green, red, black

ii. pet: kucing, rabbit, hamster, sugarglider, ikan

iii. relax: sungai, pantai, shopping mall, bilik sendiri, mana2 je janji alone

iv. online: facebook, twitter, blogger, yahoomail, skype

v. game: congkak, batu seremban, tingting, guli, gasing, galah panjang

4. one word that suit me..
wani seorang yang manja

5. do you like me? why? 20 words or more <--- cam soalan exam x?
susah soalan nih..... hahhaha just kidding senang jer.... mesti la org suke....kan saya sayang awak....awak kawan yang baik... sudi bersusah senang bersama... pendengar yang baik... yang paling penting awak jadio diri awak... :)

6. sifat yang paling anda tak suka yang ada pada saya..SATU CUKUP!
sifat moody awak...... sometimes takut nak tegur..... huhuhu

7. kita ada 24 hour.. selain tidur, apa yang anda selalu buat?
online dan cari orang nak borak

8. masa anda baca soalan ni..siapa yang anda paling rindu..
ALLAH tau bila kita tipu..jd jgn tipu..
housemate saya huhuhu

9. blog saya ok x? biasalah.. orang buta IT..
ok sangat3 lagi ok dari saya. saya lagi buta IT

10. saya sayang awak sangat-sangat.. sudi tak jadi kawan saya sampai maut yang memisahkan kita? sudi tak maafkan saya kerana saya manusia yang berdosa..?
boleh sgt3.... selagi awak sudi jdi kawan saya dan maafkan diri saya... begitu juga saya akan lakukan pada awak wani..... :)

thanks wani hopefully
awak dan saya stay friends forever
:)

tiada khabar

jawapan telah ku beri
hanya menanti jawapan darinya
sejak dari pesanan ringkas yang lalu
tiada khabar kedengaran
maafkan diri ini
ku cuma mahukan yang terbaik
dan lalui jalan yang sebenar
:)

Wednesday, November 9, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah semester tiga kali ini dekan masih sudi menemani diri.jauh disudut hati sedih masih menerjah diri. prestasi menurunkan semangat. namun syukur semangat dari yang lain membangunkan pemikiran optimis. Ya Allah... Syukur pada Mu.... Semoga semester depan dekan masih disisiku dan rakan2 seperjuanganku.

Thursday, November 3, 2011

outing


kerap kali keluar bersama cuti kali ini
terutama ayu (yg plg tggi tuh)
juga bersama rakan2 lelaki yang lain
thanks alot guys
i enjoy it so much

Wednesday, November 2, 2011

Di Tag

saya di tag by belove sister shahirah
so here her question n my answers:

1. What do u think bout busy body people ? : annoying but sometimes i'm one of them hehhehe
2. Do u have any gifts that is very special to u ? : yes i am. it my teddy bear & my watch..... dont touch them okayh... :)
3. How much do u love him/her ? : undefine. dont know yet. a lot for now
4. What do u do if your best friend betray u ? : crying n try to be realistic
5. What is the most happiest memory u have in your life ? : erm there is a lot.... one of them are when my first sem's result came out.. i got dean and my mom cry for that.... its very touching n a treasure for me :)
6. Cats or Rabbits ? : definitely rabbit i hate cat (i think its more like i'm afraid toward cats but kitten is ok)
7. Weird thing that u ever did ? : herm....pakai baju tido gi kantin uni hahhaha
8. honestly, do you like justin bieber ? : so-so hahahha tak la suke sgt.....
9. what will u do if someone block u in fb ? : let them be... buat ape nak terhegeh2 klu orag tak maw kite hahhahah ayat tak bleh bla
10. are u a stalker ? : YES but only if i have time hahahha
11. person who influence / motivate u a lot ? : my family and him. ehem2...

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers