Monday, December 19, 2011

berubah

saya ingat awak dah berubah
tapi......
saya harap saya masih boleh terus bertahan untuk bersabar
Ya Allah tabahkan hati ini untuk terus bersabar

Sunday, December 11, 2011

perlu ker???

pelajar U slalu di rekruit masuk dalam mcm jenis bisnes
well... I tak minat so what
but recently I tertarik dengan Skor A
tapi bukan bisnes but sorg penceramah yang mengajak kawan aku masuk bidang bisnes nih
cite nye kawan aku ditipu oleh sorg kwn U sendiri
katenye nak ajak makan but dye bawak gi crmah tu pulak
bile d tanye by penceramah tu ade nak join atau tak
kwn aku kate
"tak kot buat mase skrg. lagi pon my parent tak bagi"
nak taw dye jawab ape
"hello adik dlu my parent pon tak bagi but u tgk I skrg berjaya je"

bengang gle hati nih dgr ayat dye
keredhaan ibubapa adalah redha Allah tau!!!
astaghfirullah....

dye ckp lagi
"u ade pakwe tak"
my fren said
"tak"
"tu sbb u tak de rupe n gaye jalan u nih sure tak dapat keje"

aku tak paham la
adakah jodoh dan rezeki itu terletak pada rupa dan gaya jalan
Semua datang dari Allah la weyh!!!

walau aku tak kene but my friend yang kene taw
HELLO MAK CIK N UR ANAK BUAH
nasihat TOK U ALL:
even u tue dari kami dan bertitle DR. didepan name u
it doesnt mean that u ade hak memalukan dan mengutuk org dan ibubapa mereka sebegitu rupa
walau u pandai but dengan perangai u skrg nih
nampak sangt u jauh dari teruk dari org yang tak berpendidikan tinggi macam u
at least kami ade gak sifat kemanusiaan, moral dan akhlak
sudah la berperangai org gilakan harta
harta tu tak kemana pon tak boleh masuk alam kubur pon
dengan izin ALLAH harta u semue skali boleh hilang sekelip mate je tau
kunfayakun

buat rakan2 yang lain buat la bisness ape pon
pastikan rezeki tu dari sumber yang halal
dan pastikan korg buat dengan jujur
bukan dengan trick or lie to people okeyh
salam

Tuesday, December 6, 2011

SUSHI


sedap sangat
hari tuh wani hime ajar aku makan
but this is second time aku makan
first ngn family
but aku tak la nikmati sangat makan ni time first time
may be sbb tak reti pilih time nih...
but the second time is different
aku enjoy gle makan
sedap sangat....
terliur aku bile ingat balik
hahhaha tak senonoh gle perangai hahahha
sabar iman u puasa kan...
sempena 9, 10,11 MUHARRAM
masyarakat ISLAM di SUNATkan berpuasa selama 2 hari
I pilih puasa tok puasa semalam n hari nih
u all pulak????
banyak pahala yang kite akan dapat taw!!!
so jgn lepaskan peluang keyh..
tinggal 3 jam n 30 minutes je lagi untuk waktu berbuka

bagi yang berpuasa selamat berbuka
and have a nice day keyh
wasalam

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers