Monday, December 9, 2013

sampai waktu... kita akan kembali kepada Nya..


pada 7 December  yg lepas... jam 1 pagi 
beliau  kembali ke rahmatullah...
moga beliau tenang dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman
Alfatihah.


Wednesday, December 4, 2013

dunia baru

assalamualaikum..
hampir 3 bulan dah masuk degree... tapi xde ape pon i xpenah update kan? well i xde masa la... (tipu sgt)
actually i malas... (haha baru btul) k la... i nak cerita dunia baru i...  for current semester alhamdulillah, agak relax tapi sumpah xtipu susah gile course i... masih cuba untuk adapt... tapi skrg masih kekal untuk terus mencuba... 3 bulan dah kot iman why cant you adapt it....ok i pon xtaw... sbb tu i risau gila skrg nih... final just around the corner.... tests n quizzes fill up all free times til final... frankly i'm not ready.... so ape lagi iman masuk gear 4 la.... takat bila  hang  nak gear 2 n 3 ja....aish...


p/s demam, batuk, selsema penyakit 3 serangkai nih menyerang diri lagi buat kali ke2 tok semester nih... immune rendah kot.. sabar je la... sungguhnya penyakit itu penghapus dosa... sabar iman..

Saturday, June 1, 2013

making decision?? how???

assalamualaikum sahabat :)))
bersawang-sawang dan berhabuk tebal blog den ni... akibat ketiadaan masa.. herm macam tipu je kan dah tak keje dan tak juga belajar sekarang ni haha actually i ni kes malas nak meng-update blog ni... malas nak mengarang... so skarang bile dah rajin... i trus update ;)
kerajinan ni timbul, bila i terkesan dengan satu video matlutfi bertajuk sebelah sayap. dari pandangan i video ni ajar kita untuk nasihat sahabat2 terdekat dengan lebih baik dan juga melihat kebaikan seseorang lebih dari keburukan dia orang... ape kene mengene ngan tajuk entry kali ni pula kan???
klu korang tengok video matlutfi yang ni.. cuba kita empatikan diri kita sebagai seorang yang ada masalah.. mesti kita keliru dengan nasihat rakan-rakan dan family dengan apa yang ada dalam benak fikiran kita.. and of course its so hard  make a first step.. as for me, take all advises given everybody and take action of the best advise that you can follow.. yang baik jadikan pedoman dan yang buruk jadikan sempadan.. manusia ni bukan sama.. tak semestinya nasihat diorang sesuai dengan diri kita... tapi diorang bagi idea kan macam mana nak perbetulkan diri kita... kita buat perubahan dengan cara kita sendiri.. terpulang la nak ubah rohani dulu then baru nak ubah yang physical or vice verse aish tapi jangan la pulak kita perlambatkan usaha kita memperbaiki diri takut2 terlambat... istiqamah kebaikan yang dah dibuat dan sedikit demi sedikit kita tambah lagi ok x??? apa-apa pun kita buat semua sederhana klu berlebih-lebihan sampaikan tanggungjawab lain ditinggalkan dan diabaikan kan tak elok tuh...
sebagai rakan pula kita mesti nak kawan kita di jalan yang sebaik-baiknya bukan? sekiranya mereka mahu berubah ,sebagai rakan kita kena selalu bagi dorongan pada mereka.. dan jangan sekali menutup kebaikan yang sedikit dalam diri mereka, akibat keburukan yang besar dalam diri mereka.. sedangkan adakah kita sedar semua tu boleh kena balik pada diri kita. yang mana mungkin diri kita yang banyak kebaikan akibat satu keburukan orang lain turut menutup kebaikan yang ada diri kita.... beringat-ingat kawan-kawan.. manusia ini mudah alpa...
ok la... till next time klu i ade lagi idea nak mengarang or nak bagi ceramah ke haha or nak kongsi apa2.. i akan update keyh
wasalam..

Saturday, March 23, 2013

enough is enough

assalamualaikum,
for last 3 weeks back,,,
it such disaster for me,, seriously
all emotions takes roll non stops and now i had enough hahha
all comes from tired, fatigue and super exhausted..
flu, cough, and migraine attack me for this whole week, oh NOOOO!!
lets take a break.. for 3 day.. hahha
then prepare for next war!!!!
THE FINAL







p/s : to all UiTMians best of luck from me... :)  

just one step then done

First of all, Bismillahirrahmanirrahim, and Asslamualaikum for all... :)
today is my last class of my diploma... yeah!!!
seriously i cant wait to finish my diploma
but at the same time, feels so sad to end it,
all my friends and i will take our new path after this,
everyone need to pursue their dream right?
aah degree~~~




Monday, February 4, 2013

Permohonan penerapan plajar diploma uitm

Salam buat semua,

myabe ade kawan2 yang tak taw macam mner nak mohon kan
kat bawah nih saya sediakan link2 yg mungkin boleh bantu korg 

ok first
click sini
then korg nampak tak column kiri pada menu?
click borang permohonan akan keluar ni
 bca segala arahan dengan baik keyh

klu korg nak tgk course ape yang boleh amik 
korg boleh click kat sini 
:)

and last ni la
link borang permohoanan korg
click here

ni pengumuman dari uitm
untuk semua pelajar penerapan
click here
and here


Tuesday, January 8, 2013

COSTUME


assalam
last week i and housemate bercostume bagai 
almaklum sorg ahli umah ni 
mendapat sponsor tok baju2 ni digunakan dlm majlis penutup program kolej tahun nih
untung kami la dapat merasa menggayakan baju2 nih 
masing2 galak pakai bju yg slama ni dlm mimpi jer nak pakai
hahhahaha
antara pengalaman yg best tok sem ni adalah bercostume 
heheheh
 




hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers