Sunday, May 29, 2011

MOKARA

pengalaman terbaik sepanjang hidup aq adalah bersama mereka. hanya seminggu berkenalan aku mula menyayangi mereka. kami menjadi rapat ibarat sahabat lama atau lebih mesra adik beradik. dengan ahli seramai 34 org termasuk aku. kami mula berkenal pada 16 mei melalui satu program modal insan anjuran YBR. well i gain so much experiences. spontan public speaking. acting. singing and etc.
group aku 3 ABDUL sempena filem tan sri P.Ramlee. melalui group ni kami berganding bahu menambah keseronokan dalam hari2 yang meletih. kami berlakon bersama. mereka tari lagu tema kami. kami jua mereka bersatu dalam task- task yang diberi pada kami. well i should tell who in my group right? my group members are:
nazmi
irshad
izat

wanie
kak kinah
farah ain
emi
syaza

if there is any program that bring us back together i definitely will join for sure. I already miss them. I really hope we will meet soon. for me these memories are priceless. wasalam. =)

Thursday, May 26, 2011

RESULT sem 2

pg2 jer bangun aku sekali lagi dikecewakan. internet masih tak berfungsi. kecewa tidak dapat keluar dengan sahabat masih lagi berbaki. seawal 9 pg sahabat2 lain mula bertanya tentang keputusanku. dengan hampa aku membalas "sorry tak taw lagi keputusan. internet out la" hehe. setelah siap makanan untuk lunch ibu tanye 'kakak nak naik atas ke? kite gi cc cek result kakak" dgn penuh berharap kami bertolak. sepanjang perjalanan tak dapat ku gambarkan bertapa gemuruh dan hilang semangat untuk cek bende alah tuh bila teringt sewaktu menjawab soklan paper 2 tuh. kesejukan menerjah jari jemariku. skali klik. ALHAMDULILLAH misi tercapai. walaupun sukar tok dipercayai. pelukkan erat dan ucapan tahniah dari ibu dari sebelahku menyedarkan aku dalam realiti bukannya mimpi. lebih menggebirakan rakan2 serumah wani ika dan zira turut cemerlang. tak lupa jua kazen ku musfirah. apatah lagi sahabat2 ma, maira, dee n fasha. tahniah untuk semua.
lebih menggembirakan subjek kritikal ku agama dan fizik untuk sem ni aku dapat A-. walaupun hanya A- aku tetap gembira kerna tidak sesekali menyangka. syukur kepada Allah.

Thursday, May 5, 2011

CHOCOLATE


Balik je sem ni ibu cite kakak spupu iman ajar dier wat coklat............"ala kakak senang jer wat coklat tu rupenyer... kakak sure leh wat" kata2nya mmg bermaksud besar hahahha paham sangat.. jd first time aku wat ngn penuh teruja disamping hazirah pon ade kat umah ape lagi kami berempat, iman, hazirah, ibu, dan tok( kebetulan die ade dier un nak join wat same) bertungkus lumus siapkan coklat kami nih..... pada hari yang sama pon abis la coklat2 tuh..... hahhaha rakus gile la......macam tak penah makan semue org......
Macam biase la mesti la ade permintaan buat kali kedue.... this time i made it myself without any assistant..... macam biase la tentu la success hahah (bangge diri lak teruk btul)... unfortunately kali ni iamn dapat effect kat iman.... iman tak lalu makan coklat.... rugi gle rase tak leh nak makan coklat dah..... loya kot tekak pk bnde nih........... sampai macam tuh skali..... tuh la org ckap tukang masak mmg slalu kurang makan makanan sendiri hehhehe....... tapi tak per la family iman leh makan ngn puas.....
Oh! lupe pulak nak cakap, iman buat 2 layer taw coklat tuh.... milk chocolate n dark chocolate with filling almond of raisin and almond. sedapkan?? yumm...!!

Tuesday, May 3, 2011

love korean musics and drama


ok lah tak maw sedih2.... happy pulak....
balik dari uitm kali ni aku jd fan of korean dramas n musics n their artists.... lawak gak memikir diri ni... sem lepas tak habis2 ngn hindustan but this sem lak tukar korea lak... hopefully tak minat lak kat indonesia huhu this sem jer brape cite drama diorg iman ikot taw...
contohnye
  1. you are beautiful
  2. personal taste
  3. briliant legacy
  4. my girlfriend is gomino
  5. secret garden
  6. sassy girl n
  7. my girl
banyak kan....kire bnyak gak la nih hehehhe
herm n this is group artist Korean yang iman suke....
tapi korg kene tau iman suke diorg sbb banyak lagu diorg best bukan sbb hensem semate2 tau hahhahaha herm.... tapi tak semue lagu diorg iman suke..... tapi sedih lar.... super junior divide into 2 group super junior t and super junior h..... between 2pm and 2am i like 2pm more than the another lebih rancak..... girl generations.... lagu diorg banyak lagu cute la... slain diorg cantik yang menjelaskan serius suare diorg agak sedap.......
AN Jell (from you are beautiful)


girls generation

shinee



2pm n 2am


dbsk

super junior


CN Blue
and the last is FT Island

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers