Friday, August 26, 2011

harap paham

awak disana
maafkan saya
bukan sekarang waktunya
mengharapkan tiada salah faham berlaku antara kita

kini
hati ku kosong
tiada lagi sayang dan rindu untuk mu
mata hati ku mencari
hati yang mampu menjaga hati ini
mampu melindungi diri ini
menyambut diri ini pabila rebah
menjadi sapu tangan tika air mata bergelinangan dipipi
memberikan kasih sayang nya hanya untuk ku
mendengar dengan setia celotehku
sabar melayan segala karenahku


dulu hati ini kau miliki
kini tidak lagi
benar ku katakan
ku percayai dirimu
tapi tak seperti dulu
selama ini apakah kepercayaan ku ini dijaga
sedang aku setia
kau mencari lain
apakah wajar diri mampu terus percayakan diri mu
segala tentang mu bukan lah satu penipuan
tapi bukan segala tentang dirimu benar
ku sedar diriku banyak kekurangan
banyak melakukan kesalahan
maafkan khilaf diri ni
maafkan diri

ku hanya menunggu ketentuan Illahi
andai kau tertulis untuk ku
maka jodoh lah
jika tidak ku doakan dirimu dimiliki seseorang yang lebih baik
ameen
wslam

Thursday, August 25, 2011

Air Mata

seminggu hati ditekan
berminggu kepala dibebankan
hilang sebentar bebanan dibahu
diri terasa ringan
mata mengalir air mata
air mata kepenatan
air mata kecewa dan pilu

kecewa dengan mu
kecewa dengan mereka
pilu memikirkan
perbuatan percakapan mereka
kata-kata yang menyakitkan

akhirnya diri ini rebah ke dalam kemelut diri
mencari kekuatan yang hilang entah ke mana
rindu yang terbeban menunggu ribuan saat
pulang ke syuga dunia



Wednesday, August 24, 2011

sabar???


minggu ni sangat mencabar kesabaran
perangai org kite tak leh control an
nak buat macam mner
yang saya plik sangat nih
org lain boleh nampak realistik keputusan kami
knapa die tak???
for me
nak buat ape2 keputusan untuk satu kumpulan
kene tanye pendapat diorg
(lelebih klu libatkan banyak pihak)
&
dptkan keputusan majoriti
then
final decision everyone have to respect
itu pendapat saya
tapi tak tau la pulak awak??
rasenye tak perlu awak nak marah2 kot
lagi pon kami perlu belajar banyak dalam bidang nih
maklumlah kami kan baru lagi
klu salah keputusan kami
kami akan blaja dari kesilapan
InsyaAllah.



Monday, August 15, 2011

Oh NoooooOO!!!

seyes ker????
wo!!!!!
sgt tak sangka
aigO0!!!!
macam mner nih???
stop it iman org tak paham ok......
hari ni aku n others (mt scisis)
jumpe JPP abg Hisham
then
we all realize that we need to do alot in our organization
fuhhhhh
mmg terbaik la....
then we learn other things
ok la....
we need experiences n learn some more
am i rite????
okay guys lepas nih kite akan cooperate
hopefully semua bekerjasama okay
hope for the best.

DIA


dia nih pelik la
aiseyh
slalu datang jumpe aku
but at the end semua yang dia hajat nak buat macam tak terlaksana je
(macam la tau ape hajat die)
aigoo!!!
(=.=")
tak paham
tambah pulak aku nih akan terdiam banyak ble lme tak jumpe
mmg last2 die sorg je la merepek
hahahha
sorry la tak reti pulak nak bg respon
sampai junior pon tegor asal akk mcm patung jer???
hahhahah
sorry sgt
jge aw penanda buku n _ _ _ _ _ _ tuh
ilangkan bende2 tuh org mmg akan terkilan
seyes nih!!!


tak sabar tunggu esok
heheh
hope something good happen

Friday, August 12, 2011

vice president!!!!!!

wo!!!!! stop..!!!!
fine....
take a deep breath......
huu..........
ok on last thursday....
i've been chosen for vice president in SCISIS
wo!!!!
i'm shocked
erm.... i'm in worry
am i good enough to do this....?
with big hopes
i gonna do well insyallah....
everybody please guide me keyh...
i'm not perfect so help me once in a while.

Sunday, August 7, 2011

ramadhan


bulan barakah kembali menyapa
apa khabar semua
bagaimana dengan amalan ibadah mu
pertingkatkanlah amalanmu
berebutlah dapatkan pahala
pahala ibarat hujan lebat menghujani bulan ini
hanya menunggu kita menadah mengumpul pahala bergunung
tepuk dada tanya selera
ayuh lah semua raikan bulan mulia ini
hiburkan diri berbuat kebaikan
wsalam

Saturday, August 6, 2011

SCISIS DINNER


yea very da excited......
this time it will be scisis's dinner...

ajk bertungkus lumus selama sebulan menyikan majlis
seminggu terakhir kerja yang ada terasa sangat meletihkan
bulatan hitam mata semakin menyerlah
jerawat makin galak menyerlahkan diri
saat akhir kami berkerja menyiapkan majlis
emosi kurang dikawal
kerja menimbun sekelip mata.

maka majlis yang dinanti mula menjelma
bertemakan merah hitam putih
semua asyik menyerlahkan kecantikan diri
kerja selama ini nampak berbaloi
makan mewah memenuhi ruangan perut
tamat majlis semua berpuas hati

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers