Saturday, June 1, 2013

making decision?? how???

assalamualaikum sahabat :)))
bersawang-sawang dan berhabuk tebal blog den ni... akibat ketiadaan masa.. herm macam tipu je kan dah tak keje dan tak juga belajar sekarang ni haha actually i ni kes malas nak meng-update blog ni... malas nak mengarang... so skarang bile dah rajin... i trus update ;)
kerajinan ni timbul, bila i terkesan dengan satu video matlutfi bertajuk sebelah sayap. dari pandangan i video ni ajar kita untuk nasihat sahabat2 terdekat dengan lebih baik dan juga melihat kebaikan seseorang lebih dari keburukan dia orang... ape kene mengene ngan tajuk entry kali ni pula kan???
klu korang tengok video matlutfi yang ni.. cuba kita empatikan diri kita sebagai seorang yang ada masalah.. mesti kita keliru dengan nasihat rakan-rakan dan family dengan apa yang ada dalam benak fikiran kita.. and of course its so hard  make a first step.. as for me, take all advises given everybody and take action of the best advise that you can follow.. yang baik jadikan pedoman dan yang buruk jadikan sempadan.. manusia ni bukan sama.. tak semestinya nasihat diorang sesuai dengan diri kita... tapi diorang bagi idea kan macam mana nak perbetulkan diri kita... kita buat perubahan dengan cara kita sendiri.. terpulang la nak ubah rohani dulu then baru nak ubah yang physical or vice verse aish tapi jangan la pulak kita perlambatkan usaha kita memperbaiki diri takut2 terlambat... istiqamah kebaikan yang dah dibuat dan sedikit demi sedikit kita tambah lagi ok x??? apa-apa pun kita buat semua sederhana klu berlebih-lebihan sampaikan tanggungjawab lain ditinggalkan dan diabaikan kan tak elok tuh...
sebagai rakan pula kita mesti nak kawan kita di jalan yang sebaik-baiknya bukan? sekiranya mereka mahu berubah ,sebagai rakan kita kena selalu bagi dorongan pada mereka.. dan jangan sekali menutup kebaikan yang sedikit dalam diri mereka, akibat keburukan yang besar dalam diri mereka.. sedangkan adakah kita sedar semua tu boleh kena balik pada diri kita. yang mana mungkin diri kita yang banyak kebaikan akibat satu keburukan orang lain turut menutup kebaikan yang ada diri kita.... beringat-ingat kawan-kawan.. manusia ini mudah alpa...
ok la... till next time klu i ade lagi idea nak mengarang or nak bagi ceramah ke haha or nak kongsi apa2.. i akan update keyh
wasalam..

hari yang dinanti

Daisypath Happy Birthday tickers